Ideeën en tips

De mogelijkheden om een actie op te starten zijn eindeloos. Het is natuurlijk het leukst om iets te doen waar je goed in bent of juist iets wat een uitdaging voor je is. Om je actie aan te kleden en onder de aandacht te brengen hebben we divers promotiemateriaal beschikbaar. Hieronder enkele ideeën voor acties ter inspiratie:

Zet je talenten in!


Kan je bijvoorbeeld super lekkere koekjes bakken of enorm leuke knuffeltjes haken? Verkoop ze aan je familie, buren, kennissen en doneer de opbrengst. Of huur een tafel/kraam bij een zelfbedieningsvrijmarkt zoals 'Mijn Tafel' of 'Mijn Kraam'. Of regel een kraampje bij de plaatselijke (vrij)markt of braderie. Maak zelf een aansprekende poster met ons actielogo zodat je jouw producten aan de man kunt brengen en hang onze vlaggenlijn op. Ook hebben we een speciale kleurplaat over het werk van de Dierenbescherming. Maakt zelf een donatiepot met onze donatiepotwikkels en zamel ook cash donaties in. 

Sportief bezig!


Ga voor een sportieve uitdaging en doe mee aan een wandel-, fiets- of hardloopevenement zoals de Nijmeegse Vierdaagse. Of stel jezelf voor een (sportieve) uitdaging en laat je daarvoor sponsoren. Promotiemateriaal nodig? Kijk tussen de materialen die je direct kan downloaden of neem contact met ons op over de mogelijkheden. 

In plaats van cadeaus

Ook kan je ervoor kiezen om bij een verjaardag, huwelijk of andere feestelijke gelegenheid donaties voor de Dierenbescherming te vragen in plaats van cadeaus. Plaats een zelfgemaakte donatiepot op jouw feestje om cash donaties in te zamelen en vergeet niet om onze speciale vlaggenlijn op te hangen. Heel veel plezier!

Alle flessen verzamelen!

Een vrij gemakkelijke manier om donaties in te zamelen! Zamel lege statiegeldflessen in en vraag iedereen om zijn lege flessen of recente statiegeldbonnetjes bij jou in te leveren. Of vraag de plaatselijke supermarkt dit voor jouw doel te doen. Hiervoor hebben we een speciale poster beschikbaar. Deze hoef je alleen nog maar uit te printen en bij het emballageapparaat op te hangen.  

Eenmaal, andermaal? Verkocht!

Organiseer een veiling met gedoneerde spullen. Misschien kun je zelfs wel een plaatselijk bekend persoon verleiden om veilingmeester te zijn. Wil je jouw veiling extra aankleden, neem dan contact met ons op!

Alle kleine beetjes helpen

Maak zelf een donatiepot met onze donatiepotwikkels en zet jouw giftenpot neer:

- op je werk,

- op de balie bij de plaatselijke supermarkt,

- bij het buurtfeest.

Of een andere plek waar hij veilig kan staan.

Start actie